Bart Vantieghem
ziet het levenslicht op vrij jonge leeftijd en vraagt om het onmiddellijk weer uit te doen. In 1976 loopt hij zijn eerste jeugdtrauma op als vader tijdens het omspitten van de tuin zijn geliefkoosde cavia in tweeën spietst.
Bart volgt Voortgezet Kleuteronderwijs aan het college van Avelgem en haalt daar uitstekende punten voor 'Blokjes op elkaar zetten' en 'Stil zijn tijdens de poppenkast'. Later gaat hij Toegepaste Grafiek studeren aan de kunstacademie van Gent en trekt uiteindelijk naar Praag voor een specialisatiejaar Boekillustratie.
Eindelijk afgestudeerd gaat Bart Vantieghem aan de slag als freelance cartoonist en illustrator bij De Morgen en sindsdien verschenen zijn tekeningen in Humo, Teek, De Standaard, Job@, Passionate Magazine (NL) en in het boek 'Het Leukste uit Humo'. In 1999 komt Bart op een ongelukkiglijke manier in de voedselketen terecht en veroorzaakt alzo de dioxinecrisis.
Een verzameling van zijn cartoons en illustraties verschijnt bij uitgeverij Van Halewyck onder de titel 'De Cavia die rood kreeg'.
Vanaf 2003 start Bart met het illustreren van 'De fantastische avonturen van Kapitein Cacao', een kinderboekenreeks van Marc de Bel.
Vanaf 2008 stort Bart zich ook op de stand-up comedy, en speelde sindsdien in het voorprogramma van onder andere Alex Agnew, Bert Kruismans, Xander Derijcke en Freddy Devadder.
Hij slaagde er ook in tijdens de preselecties van de Canvas Casino Cup door de producer van het programma te worden buitengegooid.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282