De tuin met tien deuren
Auteurs: Cornelia van Lierop
Hardcover, gebonden
Afmetingen: 21x21x2cm
Prijs: €26,50
ISBN: 9789461680037
De tuin met tien deuren is een sprookje waarin seks, geweld en fantasie de kernwoorden zijn. Lily, een jonge vrouw, wordt achtergelaten in een onbekend woud. Daar wordt ze al snel geconfronteerd met vreemde, niets en niemand ontziende wezens, maar ook – en zelfs vooral – met zichzelf. Zij moet, zonder te weten waartoe dat zal leiden, een reeks riten ondergaan die haar op de rand van de vernietiging brengen. Pas op het einde wordt haar duidelijk waarom en wat haar rol in die vreemde wereld is.
Het parcours dat zij moet volgen is gebaseerd op de grote arcana uit de Tarot. Het verhaal is sterk geworteld in de mythologie met verwijzingen naar de oeroude cultussen van de natuur, maar geeft ook een stevige knipoog naar Manga.
De expliciete scènes zijn zorgvuldig beschreven in een stijl die het midden houdt tussen naïviteit en volledige ongeremdheid. In de loop van het verhaal wordt er met de ziel van het hoofdpersonage gespeeld en geschud, maar krijgt zij ook de kans af te rekenen met haar verleden. Daardoor krijgt het boek een extra gelaagdheid en is het meer dan zomaar een een verhaal van ongeremde seksualiteit: het is de zoektocht van een vrouw naar de ware bestemming in haar leven, daarbij alle grenzen vernietigend.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282