Cult
LEVENSVREUGDE IN DONKERE DAGEN
Auteurs: Martin Putman
Paperback - 208 pag.
Afmetingen: 20x12,5cm
Prijs: €17,95
ISBN: 9789461680044
In CULT lacht Martin Putman met alles en drijft hij de spot met alles wat hij tegenkomt. Ook met zichzelf en met de longkanker die vorig jaar werd vastgesteld.
Hij gunt de lezer daarbij een blik op zijn leven: eerlijk en zonder gene, maar altijd verpakt in een virtuoos taalgebruik.
De ongeveer 150 verhalen, sketches, en korte bedenkingen getuigen van een grote alertheid, zijn soms buitensporig grof, soms ingetogen, gevoelig en filosofisch, soms echt gebeurd en soms verzonnen.
Martin Putman schrijft vanuit zijn ziel die getergd door tegenslag, liefdesverdriet en zware gezondheidsproblemen al heel lang geleden de roze bril op het vuilnis heeft gegooid. CULT is autobiografisch, absurd, rauw en eerlijk, soms vergezocht maar vaak heel herkenbaar. Het is het relaas van een man met kanker die daar een aanleiding tot humor in vindt, die geen afstand kan nemen van zijn ex-geliefde en die van zijn tegenslagen en tekortkomingen een kolderverhaal maakt.
Hij haalt zichzelf door de mangel, spot met zijn ziekte, met euthanasie en palliatieve zorg.
CULT is hard, zonder terughoudendheid en zonder schroom, maar ook humoristisch, zacht en teder.
De meeste stukken waren oorspronkelijk bedoeld om opgevoerd te worden als stand-upcomedy of conference. In tegenstelling tot de meeste comedy houden de teksten van Martin Putman ook op papier stand.
CULT: een uniek boek voor iedereen die durft te lachen, ook als je eigenlijk bloedernstig moet zijn…

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282