Vossenjong
Auteurs: Marc Andries
Paperback - 320 pag.
Afmetingen: 21x14,5cm
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461680051
Via het levensverhaal van de eeneiige tweeling Anatole en Ferdinand Vos, vertelt ‘Vossenjong’ de geschiedenis van de Vlaamse Beweging van de 19e eeuw tot na de Eerste Wereldoorlog.
De tweeling wordt in 1896 geboren als zonen van de beroemde luministische schilder Camille Vos. De jongetjes zijn zo gelijkend dat het best mogelijk is dat ze na de geboorte zijn verwisseld, zodat Anatole misschien toch Ferdinand is en omgekeerd.
Ze groeien op in het beschermende milieu van het ‘Vossenhol’ en delen alles, zelfs de liefde voor de mooie Roza Schoonbeek.
Dan drijft het lot hen onverbiddelijk uit elkaar. Bij de keuring voor militaire dienst blijkt dat Ferdinand platvoeten heeft. Hij wordt afgekeurd. Zijn broer Anatole belandt na het uitbreken van de oorlog aan de IJzer en wordt als vanzelfsprekend een overtuigde Vlaming. Ferdinand, maakt mede door zijn verloving met Roza Schoonbeek, carrière in het Belgicistische industriële milieu.
‘Vossenjong’: een Vlaamse tragedie.
‘Vossenjong’ is een literaire roman en vertelt niet alleen de geschiedenis van twee broers maar tekent ook het ontstaan, het hoe en waarom van de Vlaamse Beweging, zonder een pamflet te worden.
Het is meteen ook een historische roman - met grondige research ten grondslag - en een zoektocht van de auteur naar zijn eigen roots, waarbij hij zijn voorvaderen als romanfiguren ten tonele voert.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282