Zeewier
De toekomst
Auteurs: Nancy Popieul
Paperback - 208 pag.
Afmetingen: 17,0x22,0cm
Prijs: €24,95
ISBN: 9789461680266
De geschiedenis van de geneeskunde is ooit begonnen met mensen die op zoek gingen naar planten, bomen en struiken, kruiden… die hun kwalen genazen. Wie in de buurt van de zee woonde, leerde als kind de grote geneeskracht van de zee kennen.

Zeewieren zijn lang onbekend en onbemind geweest. De laatste jaren zijn meer en meer deskundigen het er over eens dat zeewier de toekomst is…
Ons voedsel wordt steeds armer: zeewieren bieden hier de oplossing. Ze zijn een bron van mineralen, oligo-elementen, vitamines, enzymes, proteïnen, koolhydraten en anti-oxidanten.
Ze zijn met andere woorden een superfood. Bruikbaar als voedingssupplement, maar ook als vleesvervanger, of gewoon als ingrediënt in de dagelijkse keuken.

Ook bij het zoeken naar nieuwe energiebronnen, kijkt men richting zeewier. Omdat ze zo talrijk groeien, is er de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar het gebruik van zeewieren als een mogelijke bron van biobrandstof.

Dit boek geeft een nooit eerder getoond beeld van alles wat mogelijk is met zeewier: van uitleg over therapieën en voedingssupplementen, tot een heel hoofdstuk vol recepten uit de gezonde en verfijnde - maar vooral lekkere - keuken.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282