Memoires van een kasteelrover
Auteurs: Rico Castellino en José Masschelin
Paperback - 172 pag.
Afmetingen: 12,5x20,0cm
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461680303
Memoires van een kasteelrover is het - waargebeurde - meeslepende verhaal van Rico Castellino en zijn trawanten die in de jaren ‘90 honderden inbraken pleegde en meer dan 83 kastelen beroofden. Hij slaat bij nacht en ontij toe en slijt daarna zijn buit aan gespecialiseerde helers, die in het gewone leven aanzien genieten als ‘eerlijke’ antiekhandelaars.

Rico ziet zichzelf als een soort Robin Hood. Hij steelt alleen van de rijken en schuwt daarbij elke vorm van geweld. Rico en zijn medestanders houden het maar liefst vijf jaar lang vol. De buit is ronduit indrukwekkend.

UIteindelijk loopt het fout. Rico belandt in de cel. Voor eventjes, want hij heeft een goede advocaat. De magistraten zien de valstrikken niet. Of willen ze die niet zien?

Dit boek is niet alleen het boeiende verhaal van een meester-inbreker, maar biedt ook een nooit eerder geziene blik achter de schermen van de kunst- en antiekhandel.

Het is opvallend hoe gemakkelijk Castellino zijn gestolen spullen aan de man kon brengen. Zou dat nu nog kunnen? Is er meer controle, zijn de handelaars eerlijker? José Masschelin praatte met een ex-speurder bij de sectie ‘Kunstcriminaliteit’. Het resultaat is ontluisterend.

Zie ook Facebook
Bekijk hier het filmpje YouTube

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282