Brugs is oltied Schoane
Brugse uitdrukkingen en gezegden
Auteurs: Willy Lustenhouwer
softcover - 120 pag.
Afmetingen: 12,5x20cm
Prijs: €17,95
ISBN: 9789461680327
Brugge heeft nooit een trouwere ambassadeur gekend dan Willy Lustenhouwer. Hij liet tijdens zijn carrière immers geen moment voorbijgaan om ‘zijn’ stad en afkomst in de schijnwerpers te zetten. Zijn lied Zieje Van Brugge (zet je vanachtere) – dat hij samen met zijn ‘broere’ Roger Danneels schreef – is dé Brugse klassieker bij uitstek geworden. Welke Bruggeling kent het niet?
Velen herinneren zich Lustenhouwer als een begenadigd vertolker van talloze Brugse volksfiguren: Molviene, Zirromtje, Warten,... Allen kregen ze vorm door puzzelstukjes die hij na toevallige ontmoetingen in elkaar paste. Met hilarische kluchten en liedjes als resultaat.
Verrassend is het dus niet dat net hij gebeten was door het Brugs dialect. Gedurende zijn leven noteerde hij plichtsgetrouw elke uitdrukking en elk gezegde dat aan zijn oor passeerde. Zijn doel was een Brugs woordenboek samen te stellen, om zo ‘zijn’ taal te redden. Zijn dood stak daar echter jammer genoeg een stokje voor.
Het werk dat u nu in handen heeft, kwam een paar jaar geleden aan de oppervlakte. Een onschatbare verzameling aan Brugse uitdrukkingen en gezegden, rechtstreeks uit het persoonlijk archief van Willy Lustenhouwer. Een múst in elke Brugse bibliotheek.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282