Een noodlottige gelijkenis
Oude brugse verhalen
Auteurs: Hendrik De zeine
Paperback - 112 pag.
Afmetingen: 11,5 x 17cm
Prijs: €10
ISBN: 9789461680440
VERSCHIJNT 25 april
Oorspronkelijk door Hendrik De
bewerkt door Paul Saelens & Martine Mensaert
Hendrik De Zeine (1864-1925) was journalist, drukker, uitgever, hoofdredacteur, schrijver, dichter, muziek- en toneelschrijver… Hij werkte mee aan allerhande culturele uitgaven. Kortom, een literaire en culturele duizendpoot, een veelschrijver.

De Zeine schreef ook volkse verhalen die vaak in feuilletonvorm in kranten verschenen, ‘Mengelwerk’ genaamd en andere die in boekvorm verschenen. In zijn tijd was De Zeine een populair volksschrijver, maar na honderd jaar of meer waren de vertelsels in de vergetelheid geraakt. Paul Saelens (achterkleinzoon van De Zeine) en Martine Mensaert staken dertien oude verhalen die zich in Brugge afspelen, in een modern jasje. Om de sfeer van die tijd en de band met het verleden niet te verliezen, werden fragmenten oude tekst overgenomen. De verpakking is anders, de inhoud blijft hetzelfde. De verhalen zijn niet alleen onderhoudend, ze geven ook een beeld van het leven in lang vervlogen tijden.

Een Noodlottige Gelijkenis lezen we de lotgevallen van een man die voortdurend voor een andere wordt aangezien, met alle problemen van dien.
Op de Boord van de Afgrond vertelt het verhaal van een in eerste instantie brave gezinsvader die op het slechte pad geraakt en zijn hele gezin de dieperik dreigt in te jagen.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282