In grote nood
Oude brugse verhalen
Auteurs: Hendrik De zeine
Paperback - 96 pag.
Afmetingen: 11,5 x 17cm
Prijs: €10
ISBN: 9789461680457
VERSCHIJNT 25 april
Oorspronkelijk door Hendrik De
bewerkt door Paul Saelens & Martine Mensaert
Hendrik De Zeine (1864-1925) was journalist, drukker, uitgever, hoofdredacteur, schrijver, dichter, muziek- en toneelschrijver… Hij werkte mee aan allerhande culturele uitgaven. Kortom, een literaire en culturele duizendpoot, een veelschrijver.

De Zeine schreef ook volkse verhalen die vaak in feuilletonvorm in kranten verschenen, ‘Mengelwerk’ genaamd en andere die in boekvorm verschenen. In zijn tijd was De Zeine een populair volksschrijver, maar na honderd jaar of meer waren de vertelsels in de vergetelheid geraakt. Paul Saelens (achterkleinzoon van De Zeine) en Martine Mensaert staken dertien oude verhalen die zich in Brugge afspelen, in een modern jasje. Om de sfeer van die tijd en de band met het verleden niet te verliezen, werden fragmenten oude tekst overgenomen. De verpakking is anders, de inhoud blijft hetzelfde. De verhalen zijn niet alleen onderhoudend, ze geven ook een beeld van het leven in lang vervlogen tijden.

In Grote Nood bestaat uit twee verhalen. In Het waagstuk van Meester Stevens beklimt een timmerman de toren van de kathedraal en bewijst daarmee de onschuld van een ten onrechte van diefstal beschuldigd meisje. Het Duister Geheim is een verhaal over spoken en verschijningen die niet blijken te zijn wat men denkt.
Vroeg Wezen is een knap staaltje van negentiende eeuwse vertelkunst over een Brugs gezin van wie de vader jong sterft.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282