De blinde kantwerkster
Oude Brugse verhalen
Auteurs: Hendrik De zeine
Paperback - 96 pag.
Afmetingen: 11,5 x 17cm
Prijs: €10
ISBN: 9789461680471
VERSCHIJNT 25 april
Oorspronkelijk door Hendrik De
bewerkt door Paul Saelens & Martine Mensaert
Hendrik De Zeine (1864-1925) was journalist, drukker, uitgever, hoofdredacteur, schrijver, dichter, muziek- en toneelschrijver… Hij werkte mee aan allerhande culturele uitgaven. Kortom, een literaire en culturele duizendpoot, een veelschrijver.

De Zeine schreef ook volkse verhalen die vaak in feuilletonvorm in kranten verschenen, ‘Mengelwerk’ genaamd en andere die in boekvorm verschenen. In zijn tijd was De Zeine een populair volksschrijver, maar na honderd jaar of meer waren de vertelsels in de vergetelheid geraakt. Paul Saelens (achterkleinzoon van De Zeine) en Martine Mensaert staken dertien oude verhalen die zich in Brugge afspelen, in een modern jasje. Om de sfeer van die tijd en de band met het verleden niet te verliezen, werden fragmenten oude tekst overgenomen. De verpakking is anders, de inhoud blijft hetzelfde. De verhalen zijn niet alleen onderhoudend, ze geven ook een beeld van het leven in lang vervlogen tijden.

De Blinde Kantwerkster leert ons Bertha kennen. Bertha werd als baby te vondeling gelegd aan de Sint-Annakerk. Het meisje kent geen gelukkige jeugd bij haar pleeggezin. Het is een verhaal over liefde, zorg en genegenheid, maar ook vol drama!
In Op Weg naar het Geluk maken we kennis met Pol, geboren in de Annunciatenstraat. Hij maakt een grote reis en beleeft allerlei gevaarlijke en spannende avonturen. Komt hij ooit terug naar Brugge?

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282