De psychopaat gaat over lijken
Wie is het? Wie niet? Hoe ga je met hen om?
Auteurs: Guido De Ville
softcover - 176 pag.
Afmetingen: 14,8 x 21cm
Prijs: €19.95
ISBN: 9789461680631
Waarom is de politiek zo aantrekkelijk voor psychopaten? Hoe gevaarlijk zijn ‘respectabele‘ of succesvolle psychopaten. Waarom houden legerleiders van psychopaten? Waarom mag Dutroux nooit vrij komen? In welke beroepen kom je ze vaak tegen? Hoe zit dat met de Bende van Nijvel?

… en nog veel meer over psychopaten en hoe je met hen omgaat.

Waarom een boek over psychopaten?
zal je denken. De kans dat je een tweede Hannibal Lecter tegenkomt is erg klein.Dat is waar, maar het beeld dat de meeste mensen over psychopaten hebben, klopt niet helemaal. Niet alle psychopaten worden moordenaars. En niet alle psychopaten worden gewelddadig. Sommigen schoppen het ver, anderen niet. Zoals er verschillende soorten mensen zijn, zijn er ook verschillende soorten psychopaten.

Ze (m/v) zullen zich manifesteren als manipulators, oplichters, leugenaars, egoïsten die zich met hun charme en mooie praatjes in je leven binnen werken en daar een woestenij achterlaten. Het kan de seriemoordenaar zijn, maar ook de man die je niet bestaande immobiliën verkoopt, de narcist die de ene seksuele verovering aan de andere rijgt zonder gevoel, de echtgenoot die jarenlang zijn vrouw geestelijk terroriseert, de advocaat die zonder wroeging een procedurefout uitlokt om een verkrachter vrij te krijgen, de nachtclubportier die met plezier mensen in elkaar ramt of de manager die er genoegen in schept zijn personeel te pesten. Maar misschien is geen van hen een psychopaat en is het de nieuwe liefde van wie je niet eens weet dat hij je manipuleert. Tot plots je bankrekening geplunderd is. Of de ogenschijnlijk maatschappelijk gedreven politicus.

In dit boek kom je onder andere te weten hoe je hem herkent, hoe je jezelf beschermt en waarom een psychopaat niet te genezen is. De auteur is geen psycholoog, maar iemand die in de praktijk meermaals met psychopaten te maken kreeg. Als chef van de afdeling Jeugd en Zeden en later als lesgever in ondervraagtechnieken aan verschillende politiescholen was Guido De Ville meer dan eens getuige van het gedrag van psychopaten. Het boeide hem vast te stellen hoe zij zonder enige emotie in staat waren te moorden, te verkrachten en op te lichten. Zij waren in staat de ander om hun vinger te winden en wisten precies de zwakke plekken van hun slachtoffer te vinden. Hij verdiepte zich in de bestaande literatuur en koppelde dat aan zijn ervaring ‘in het veld’. Het resultaat daarvan is dit boek dat je een inkijk geeft in de geest van de psychopaat. Niet om angst aan te jagen, maar om je tegen hen te wapenen.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282